Σκουφά 59

Κολωνάκι 106 72

210 77 50 780

Επισκέψεις με ραντεβού

Η ολική θυρεοειδεκτομή είναι η επέμβαση εκλογής στις περιπτώσεις όπου υπάρχει διαπιστωμένη κακοήθεια ή ισχυρή υποψία κακοήθειας.
Συχνά μπορεί να συνδυαστεί με κεντρικό λεμφαδενικό καθαρισμό, στις περιπτώσεις όπου υπάρχει υποψία επινέμησης της νόσου στους επιχώριους λεμφαδένες.
Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει διήθηση πλάγιων τραχηλικών λεμφαδένων η ολική θυρεοειδεκτομή πρέπει να συνδυάζεται με κεντρικό λεμφαδενικό καθαρισμό και σύστοιχο πλάγιο λεμφαδενικό καθαρισμό.

Η ολική θυρεοειδεκτομή είναι μια χειρουργική επέμβαση ρουτίνας για τον εξειδικευμένο χειρουργό Ενδοκρινών Αδένων. Ο ασθενής νοσηλεύεται 24 ώρες μετά το χειρουργείο και εξέρχεται σε άριστη κατάσταση, οντας ικανός για σχεδόν κάθε δραστηριότητα.
Η επέμβαση πραγματοποιείται με μια πολύ μικρή εγκάρσια τομή στον τράχηλο μήκους 3-4 εκατοστών, εκτός βέβαια από τις περιπτώσεις θυρεοειδών αδένων πολύ μεγάλων διαστάσεων οπότε και τα όρια της τομής επεκτείνονται αναλόγως.
Οι ειδικές επιπλοκές της επέμβασης είναι:
1)Βράγχος φωνής στο 1% των περιπτώσεων
2)Μόνιμη υπασβεστιαιμία στο 1% των περιπτώσεων
Τα παραπάνω ποσοστά αφορούν χειρουργούς εξειδικευμένους στο αντικείμενο της Ενδοκρινικής Χειρουργικής, ενώ σε μη εξειδικευμένους αυξάνονται κατά τρόπο αντιστρόφως ανάλογο με την εμπειρία του χειρουργού.

Η χρησιμοποίηση νευροδιεγέρτη κατά την θυρεοειδεκτομή για τον εντοπισμό και την αξιολόγηση της λειτουργικότητας του παλίνδρομου λαρυγγικού και πνευμονογαστρικού νεύρου δεν είναι απολύτως απαραίτητη σε πρώτες επεμβάσεις, είναι όμως απολύτως απαραίτητη σε επανεπεμβάσεις. Περισσότερα σχετικά με τη χρήση του νευροδιεγέρτη θα βρείτε στην αντίστοιχη υποενότητα.